2.9.2015

[Fi] Juoksuviikko

[Fi]
Morjesta!
Vähän erilainen treeniviikko tällä viikolla. Päätin jo muutama viikko sitten, että nyt kun olen 3 viikkoa treenannut niin pidän juoksuviikon. Tämän takana on ensiviikolla oleva kuupperi, mutta ihan yleiskuntoa haluan parantaa.

Eli juoksuviikon idea on se, että juoksen lenkkejä salin sijasta. Suunnitelmissa on 2 salia ja vähintään 4 lenkkiä. Lenkit pidän suht lyhyinä, 4-8km pituisina, ja vauhtia on erittäin vähän. Tämä on pelksätään sen takia, että en ole juossut paljoa ja on aloitettava kevyestä. Tähän mennessä olen tehnyt kaksi lenkkiä jo. Maanantaina 6km ja tänään kunnon vesisateessa 4km.

Viikonloppuna laitan yhteenvedon tästä juoksuviikosta, mutta voin jo nyt suositella tällaista kokeilua kaikille. Pelkällä salilla tulee pelkkää lihaskuntoa, mutta se ei varsinaisesti nosta peruskuntoa. Se taas saattaa johtaa ylikuntoon tai muihin ongelmiin salillakin kun lihaskunto on korkealla, mutta peruskunto matalalla. Jos ette jaksa koko viikkoa juosta, niin kokeilkaa edes ottaa yksittäisiä lenkkejä salin tueksi.

-SJT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti