31.12.2016

[Fi] PELIKORTIT UUSIKSI JAKOON

[Fi] Terve!

Vihdoin myös kunnon treenipostausta.

Keskustelin paikallisen kokeneemman punttailijan kanssa tässä vähän aikaa sitten salitreenien ohessa, ja hän antoi melko tärkeän vinkin, joka oli myös pyörinyt mielessäni, mutta en ole uskaltanut lähteä tähän kokeiluun. Hän kertoi, miten hän on useamman vuosikymmenen kokemuksella jaksottanut treeninsä, ja päätin ottaa kopin tästä neuvosta.

Aikaisemmin olen treenannut käytännössä pääasiassa tällaisella jaolla:

I. Rinta & Ojentaja
II. Selkä
III. Hartia
IV. Hauis
V. Jalat

Viideksi jaettu, kuten voitte huomata. Aiemkin en ole välittänyt tippaakaan vetävistä ja työntävistä vaan olen pitkälti mennyt sen mukaan, mitkä liikkeet tuntuvat sopivan hyvältä yhteen. Viisijaollisuus teki sen, että harvoina viikkoina ehtisin tehdä kaiken mitä piti. Vatsoja en ole listannut näihin, vaan ne tehdään fiiliksen ja vapaan ajan mukaan.

Uusi jaollisuus näyttää tältä:

I. Rinta
II. Selkä & Ojentaja
III. Hartia & Hauis
IV. Jalat

Kuten voitte huomata, rinta on nyt saanut täysin oman päivän. Tämä siitä syystä, että rinnan kanssa tarvitsisin tuloksia ja sille omistetulla pöivällä saan täyden fokuksen siihen. Selkä ja ojentaja perustellaan sillä, että selkä on pääasiassa vetävä lihasalue ja ojentaja työntävä. Kahta vetävää ja kahta työntävää en halua sotkea, koska ne kuluttavat toisiaan jokatapauksessa. Tämän takia ojentaja ja hartia ei ole samalla päivällä. Selän kanssa ojentaja valikoitui ihan vain oman fiiliksen vuoksi. Hauis ja hartia on toinen vetävä-työntävä pari. Tämä pari oli pääasiassa syy miksi selälle valikoitui ojentaja. Hartia ja hauis on minulle loistava yhdistelmä ja se toimii laittoman hyvin. Tykkään molempien treenaamisesta ja combona nämä kaksi luovat täydellisen treenin. Jalat ovat viimeinen, mutta varsin yllätyksetön valinta neljänneksi. Jalat ovat tietenkin sisällytettävä ohjelmaan ja en halua niiden kanssa sotkea mitään muuta. Neljällä jaollisuuden valitsin pääasiassa oman aikataulun vuoksi; neljä on helpompi mahduttaa viikkoon kuin viisi.

Näin pakka laitettu uudelleen jakoon ja nyt on mielestäni aiempaa parempi käsi. Näillä jaoilla suuntaan kohti tulevaa vuotta. Huomenna saatte vuoden yhteenvedon ja tulevan vuoden suunnitelman.

Sami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti